Kép: Stockfresh
Ennek a mennyiségnek egy részét többek között fedezi 1-2 csésze teljes értékű gabona hozzáadásával készült gabonapehely. Miért is jó nekünk a gabonapehely?
Bizonyos gabonapelyhek az egészség szempontjából fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, például különböző B-vitaminokkal, kalciummal és vassal dúsítottak. Sok országban ezek a készítmények jelentik a kalcium és a vas legfontosabb forrását.
Azok a gyermekek és felnőttek, akik reggelire vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított gabonapelyheket fogyasztanak, nagyobb valószínűséggel viszik be szervezetükbe a vitaminok és az ásványi anyagok napi szükséges mennyiségét. Ezt a tényt megerősítették a gyermekek és felnőttek körében végzett táplálkozási felmérések az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban és az Egyesült Államokban (Gibson, 2003; Hannon és társai, 2007; INCA2, 2008; Albertson és társai, 2008).
A gabonapelyhekben is található kalcium elengedhetetlen a csontok alapszerkezetének fenntartásához. Az idegek működésében, a véralvadásban, egyes enzimek működéséhez is szükség van rá. A gabonapelyheket érdemes tejjel, tejtermékkel fogyasztani, hiszen ezek fontos kalciumforrások.
Tünde
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.