A szénhidráttól pattanásosak leszünk?

bőrgyógyászat
PUBLIKÁLÁS: 2015. január 26. 17:00
Aki kevesebb szénhidrátot eszik, nem csak laposabb has lesz a jutalma, de a pattanásainak is búcsút inthet.

Aki kevesebb szénhidrátot eszik, nem csak laposabb has lesz a jutalma, de a pattanásainak is búcsút inthet.

A WebMD News jelentése szerint a kevesebb szénhidrát fogyasztása által kontrollált vércukorszint segíthet féken tartani a bőrt elcsúfító gyulladásos csomócskákat, így egészségesebbé válik a külső. A pattanásos emberek némelyike valószínűleg hiperinzulinémiában szenved, ami azt jelenti, hogy vérükben felszaporodik az inzulin.

"Az alacsony glikémiás indexű ételek szabályozhatják a pattanásokért felelős hormonok szintjét.” - mondta el Alan R. Shalita, a New York-i SUNY Kórház bőrgyógyászati osztályának vezetője. „A pattanásos betegeknek javaslom, hogy egyenek kevesebb szénhidrátot, és kerüljék a túl sok tejterméket is, amitől szintén megjelenhetnek ezek a hívatlan vendégek.”

evés

Aki alacsony glikémiás indexű ételeket választ, elkerülheti a vércukorszint hirtelen, nagy mértékű emelkedését, ami olyankor következik be, ha valaki fehér rizst, finomított lisztes pékárut, édességet eszik. Ezek helyett sokkal jobb a friss zöldség és gyümölcs, valamint a hús. Shalita eloszlatta azt a mítoszt is, hogy a csokoládé pattanásokat okoz. Akik valóban így reagálnak rá, azoknál inkább a cukor okozza a panaszokat, és nem a kakaóban található zsír.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.