Tavaly nyáron a balatonmáriafürdői Vitorlás fagyizó cukrásza, Pálfi Attila mindenkit megdöbbentett, amikor előáállt a sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjával, mellyel különdíjat szerzett a Balaton fagyija versenyen. Most még meglepőbb kreációval jelent meg: a magyarok tipikus, kedvenc strandételéből, a hekkből alkotott nyalánkságot.
Pálfi Attila egyike azon kevés cukrásznak, aki húsból készít fagylaltot, mely sült halból és más alkotóelemekből áll. Elmondása szerint poénból vállalkozott arra, hogy a Balaton fagyijának versenyére elkészíti a hekkfagyit, mivel a lángosos fagyija annyira bejött, hogy azóta is részét képezi a Vitorlás Fagyizó kínálatának – mesélte a likebalaton.hu cikkében.
Bevallása szerint nem volt egyszerű elkészítenie, hiszen egy sós, halas ételről van szó, de a hekkes fagyi krém alapjában gyümölcscukor is van, ahogy a só és a mustár is szerepel az alkotóelemek között.
Attilát inkább a sós, és a nem hagyományos ízek érdeklik így készített már mentás kígyóuborka fagylaltot, a Kalifa pedig egy málnafagyi, amibe sült kaliforniai paprikát tesz.
"Én nem állítom, hogy a hekkfagyi bárkinek a kedvence lesz, de nem is ez volt a cél. Új dolgokat szeretnék behozni a szakmába, amelyek néhány év múlva már nem is lesznek olyan meghökkentőek" – mesélte Pálfi Attila, aki szerint a különleges fagyik rengeteg embert vonzanak az üzletébe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.