A Magyar Cukrász Ipartestület 2023-ban is megrendezte az idén 25 éves, nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt, ahol a versenyzők a nézők előtt készítették el különleges ízű remekműveiket – írja a Turizmus.com
A vetélkedőn idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, így semmi nem szabott határt a pályázók kreativitásának. A hagyományos és mentes kategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön csokoládé kategóriát is hirdetett az Ipartestület. A fagylaltokat kiváló cukrászmesterekből álló Szakmai zsűri, Közönség zsűri és a Szakmai Szervezetek zsűrije is értékelte.
A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.
A rendkívül erős mezőnyben az alábbi eredmények születtek:
„A" kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye
Aranyérmes és egyben az Év Fagylaltja vándorkupa győztese: Sütőtökös mandula, dió variációkkal – Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő
Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
Bronzérem: Bana-nut – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
„M"- Mentes kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória)
Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete noha - Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
Bronzérem: Szilvafácska - Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
„Csokoládé" kategória: a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak
Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József - Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest
„C" kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
Aranyérem: Gundelek kedvence – Takács Norbert – m-Gel Hungary Kft., Budapest
Ezüstérem: Joghurtos mangó lassi lime-mal és kardamommal – Rétfalvi Attila – MasterMartini Hungary Kft., Budapest
Bronzérem: Kolumbiai kávé piemontei tejmogyoróval - Rétfalvi Attila – Master Martini Hungary Kft., Budapest
„C/M-Mentes" kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye
Aranyérem: Pomázi V.I.P. Ananászeper - Takács Norbert – m-Gel Hungary Kft., Budapest
Ezüstérem: Mentes mango citromfűvel – Cseri Róbert – KEN Carpathia Kft., Budapest
Bronzérem: Gyümölcsleves zabkásagombóccal – Andok Tamás – Nectar Kft., Budaörs
Közönségdíj:
Mentás uborka – Pálfi Attila – Vitorlás Fagyizó, Balatonmáriafürdő
Szakmai szervezetek különdíja:
Rákóczi túrós rozmaringos sült barackkal – Konczné Koncz Andrea – Sissi Kézműves Fagylaltozó, Gödöllő
Komárom város különdíja:
Mangó sorbet céklahabos meringa variegátóval – Benkő Péter – IREKS-STAMAG Kft., Komárom
Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja:
Yuzu-lime-kefír – Martin Braun Kft. Budapest
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.