A balatonmáriai Vitorlás fagyizó újabban egy igen különleges ízzel is várja a hűsölni vágyokókat. Pálfi Attila – aki tizenöt éves kora óta készít fagylaltokat –, sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjával szerzett különdíjat a Balaton fagyija versenyen.
Pálfi Attila 2019-ben Rómában Európa legjobb tizennégy 30 év alatti fagylaltkészítője közé került. Az akkor debütált kesudiós-datolyás fagylaltja azóta sem maradhat ki a repertoárból.
"Egyre kelendőbbek a sós fagylaltok, igazából mindegyikbe teszek, csak nem mindegyikből érezhető ki" – mondta el a fagylaltkészítő a likebalaton.hu cikkében.
A sajtos-tejfölös lángos ízesítésű fagylaltjáról elárulta, hogy a közelben lévő büfés süti neki a lángost, a közepét kitöri, összeaprítja és rétegenként kerül a fagyiba, a vastagabb széleit pedig kifagyasztja egy fehér alapban, ami nem más, mint sztracsatella fagylalt csoki nélkül. Kerül bele trappista sajt és tejföl is.
"Aki egyszer megkóstolta, az utána is szívesen fogyasztja. A visszajelzések alapján tízből nyolc vásárlónknak biztosan ízlik" – jegyezte meg, hozzártéve, hogy számára az a legnagyobb elismerés, amikor vendégei mosolyogva és elégedetten távoznak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.