Vélemény

Vélemény: gáz van

Sütő Dániel

2013. augusztus 8. csütörtök 09:00

Még javában tartanak a szakértői vizsgálatok, hogy kiderüljön, mi is okozta a szerda hajnalban bekövetkezett robbanást Óbuda egyik frekventált környékén. Az elsődleges megállapítások szerint gázrobbanás történt, ami szempillantás alatt háborús övezetté változtatta a Pacsirtamező és a Tímár utca kereszteződését.

Ahogy megközelítettük a helyszínt fotós kollégámmal, számítottunk arra, hogy durva látvány fogad majd bennünket, hiszen jártunk már hasonló robbanásoknál. De arra nem gondoltunk, hogy egy olyan házat pillantunk majd meg, amit – szó szerint – megskalpolt a detonáció.

A hideg végigfutott a hátamon, miközben a kimenekített lakók gyűrűjében sétálgatva hallgattam a beszámolóikat. – A falak olyan erővel remegtek meg körülöttem, hogy biztos voltam benne: ott helyben rám omlik az egész világ – mondta egy asszony, miközben rémülten remegő kutyáját próbálta csitítani.

– Egy pillanatra úgy éreztem, most vége mindennek – így egy idősebb férfi, akinek a szomszédja szerint csak azért nem dőlt össze a 100 éves ház, mint egy kártyavár, mert vastag falakból masszív alapra épült.

Ekkor nagyot nyeltem, és egy pillanatra belegondoltam, mi történt volna, ha egy gyengébb szerkezetű épületet ráz meg ilyen erejű robbanás. Valószínűleg az összes ott tartózkodó ember azonnal megszűnt volna létezni. A legfélelmetesebb mégis az, hogy azok a régebbi házak jelenthetnek potenciális veszélyt a lakókra, ahol mára elöregedettek a gázvezetékek.

A legtöbben erre persze legyintenek, s azt mondják: „Velünk ilyen nem történhet meg.” Rettegésben nem lehet élni, ezt aláírom. Viszont a Tímár utcai épület lakói sem gondolták, hogy egyszer csak rájuk robban a ház. Pedig ez történt.

További cikkek

Ez is érdekelhet

life.hu

"Rettentően csalódott vagyok" -így reagált Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatára

borsonline.hu

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

life.hu

5+1 munkakör, ami a következő 25 évben teljesen megszűnhet

hirtv.hu

Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

kemma.hu

Az országban elsőként az esztergomi kórházban lesz tb-finanszírozott oxigénterápia

origo.hu

Ez a jól páncélozott dinoszaurusz valószínűleg lassú és süket volt

nemzetisport.hu

Serie A: totális káosz – a Fiorentina kiütötte a Genoát

origo.hu

Lezárultak a bértárgyalások a MÁV-Volán-csoportnál

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely: Sz…rok rá, mi van a hangfelvételeken + videó

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

mandiner.hu

Egy fekete nő középkori sírját találták meg Csehországban

origo.hu

Szédületes Toyota Yaris mutatkozott be, nincs ma ennél eszelősebb kisautó