Aki még sosem kóstolta, de már gondolkodott azon, hogy ki kéne próbálni egy fenntarthatóbb és egészszégesebb húsalternatívát a csirkénél és a sertésnél, annak most van egy jó hírünk. Országosank, majd félszáz étteremben kerül terítékre a bárányhús.
A Bárány Napokat március 31-re és április 1-re hirdette meg a Juh Terméktanács és az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezet. A két intézmény évek óta együtt dolgozik azon, hogy a juhhús fogyasztását népszerűsítse és újrapozícionálja. Hogy megértsük miért éri meg ezt a húsfajtát is fogyasztani, arra pont jó alkalom a Bárány Napok, amit a tavalyi év sikere miatt, ebben az évben is kétszer rendeznek meg. Egyszer most tavasszal, valamint szeptember 29-30-án.
A kétnapos rendezvény ideje alatt a közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek igazi ínyenc élményt kapjanak a bárányhúsos ételek fogyasztásakor. A Bárány Napokon a vendégek országszerte kóstolhatnak az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételeket. Hogy hol, melyik étteremben milyen fogás lesz kóstolható, azt a www.barihus.hu oldalon lehet megtalálni - olvasható az esemény közleményében.
Travelo Tipp: Nem a Bárány Napokhoz kapcsolódóan, de pár napja pont bárányhúsos ételt kóstoltunk egy budapesti indiai étteremben. A Pándzsáb Tandori Indiai Étterem fűszeres, szaftos Korma Curry fogásában az ízes bárányhúskockák elolvadtak a szánkban olyan puhák voltak. Remek gasztro élmény volt.
Egészséges és fenntartható
A bárány- és juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól származnak, amelyek tényleg kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak, ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.Akik a Bárány Napok kapcsán kedvet kaptak, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek, keressék fel a már említett barihus.hu weboldalt, ahol számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető receptet, videót és receptkönyvet találnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.