Új ízekkel és buborékokkal nyitja a nyarat a Gourmet Fesztivál

Gourmet Fesztivál
PUBLIKÁLÁS: 2023. március 22. 10:25

Több mint 100 kiállító, köztük mintegy 50 étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food
ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a
koktélokig – ezt kínálja idén a Gourmet Fesztivál, amit június 2-4. között rendeznek meg a Millenárison. A téma az „Új generáció lesz".

Forrás: gourmetfesztival.hu

Miként tavaly sem egy konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszált a fesztivál - egy éve az Örökség témája volt a középpontban - így idén is egy fontos fogalom, a megújulás, az új generáció, a legújabb trendek, technológiák, alapanyagok és stílusok jelennek meg a tányérokon.

A kitelepült éttermeknek köszönhetően személyesen is megismerkedhetünk majd az új generációval, legyenek akár séfek, cukrászok, baristák vagy bartenderek - mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.

Az idei fesztiválon az új generációt többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje, Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának
"legizgalmasabb új nyitásaként" emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti, Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt mielőtt a Michelin-csillagos Salt
étterem séf-helyettese lett - olvasható a Travelo részére eljuttatott sajtóközleményben.

2019-es hangulatkép, amikor a koreai, az albán és az orosz konyha remekei voltak a középpontban Forrás: Fotó: PIXELTASTER / Gourmet Fesztivál / Facebook.com

De ott lesz a Gourmet színpadán és a konyhapult mellett a MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly
elnyerte a The Michelin Guide "Év Fiatal Séfje" díját és Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.

A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós - író - műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek. A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is. A kiállítók listája és minden egyéb információt megtaláltok a gourmetfesztival.hu oldalon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.