A gyorséttermek itthon és külföldön is, mindig igyekeznek valami érdekességgel, új ízvilággal, promóciós termékkel kitűnni a többi közül. Amerikában úgy tűnik, ezt azzal érik el, ha sajátmárkás sört vagy bort kínálnak a vendégeiknek, törzsvásárlóiknak. De ízesített vodkával eddig még egyik sem jelentkezett. Egészen addig, amíg a húsos szendvicseiről ismert Arby's be nem mutatta az új sültkrumpli kínálatához tartozó vodkákat.
Ahogy az étteremlánc menüjén, úgy most más a minneapolisi Tattersall Distilling főzdében készülő vodkában is ott vannak az új, hullámos sültburgonya és a fűszeres csavart krumpli ízek.
A Curly Fry Vodka "tisztelgés a ropogós, fűszeres, csavart burgonya kitalálója előtt" és cayenne borssal, paprikával, hagymával és fokhagymával készül. A Crinkle Fry Vodka pedig kóser sóval és cukorral ízesített - olvasható a Foodandwine cikkében.
Első hallásra őrült mutatványnak tűnhet az egész, de az étteremlánc jelzi, hogy a vodkák többségéhez hasonlóan ez a két egyedi vodka is burgonyából készül.
És ami még fontosabb, hogy az étteremben egy ütős, paradicsomlé alapú Bloddy Mary koktélhoz ajánlják, ami már magában is egy fűszeres szuperkoktél.
A különleges ízű vodkákat két alkalommal lehet majd online bezsebelni, egyszer november 18-án, majd november 22-én. Amellett, hogy nagyon kevés palack kerül belőlük a virtuális polcokra, az is probléma, hogy csak az Egyesült Államokban értékesítik őket. A hír azonban azért ihletadó, hátha a közeljövőben valaki itthon is megpróbálkozik egy erőspistás ízesítésű vodka különlegességel.