Mascarpone-felhőn szállt az égbe a tiramisu atyja

elhunyt
PUBLIKÁLÁS: 2021. november 03. 15:37

Kilencvenhárom éves korában meghalt Aldo Campeol, akit az olasz média már jó ideje a "tiramisu atyjaként" emleget és tisztel. Neki tulajdonítják a világ egyik legismertebb olasz édességének a feltalálását, pontosabban az észak-olaszországi Trevisóban található Le Beccherie étteremnek, ahol Campeol együtt dolgozott feleségével és Roberto Linguanotto séffel az 1960-as években.

Forrás: Victoria Aleksandrova / Unsplash

A legenda szerint itt forrott ki a mascarponealapú, babapiskótával, tojással, cukorral és presszókávéval illetve marsalával készülő desszert receptje. Az édesség végül 1972-ben került fel először az étterem étlapjára, de a család nem védette le se a nevet sem pedig a receptet, így néhányan még ma is vitatkoznak azon, kié is pontosan a tiramisu "feltalálásáért" járó elismerés - olvasható a BBC.com cikkében.

De a vetélkedés ellenére azt a legtöbben elismerik, hogy az alaprecept Campeol étterméből származik, amit ma is számos vendég keres fel a világ minden tájáról, csak, hogy megkóstolhassa a valódi tiramisut. És ez még nem minden, az édességnek saját világbajnoksága is van, amit 2017 óta rendeznek meg, és amelyen évről-évre keresik a legjobb tiramisu-készítőket.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.