Kezdődik az első tiramisu-világbajnokság

tiramisu
PUBLIKÁLÁS: 2017. november 03. 20:14


Az első tiramisu-világbajnokságot tartják a hétvégén az észak-olaszországi Trevisóban, a tipikus olasz édesség bölcsőjének tartott városban.

Fotó: Tim Broddin / Flickr.com


Szerte a nagyvilágból 720 amatőr cukrász vesz részt a Tiramisu World Cup elnevezésű eseményen, amelyen összesen 28 ezer babapiskótát, 11 368 tojást, 400 kiló mascarponét és 750 kiló kakaót használnak fel.

A selejtezőkből 48 versenyző jut tovább a vasárnapi döntőbe, amelyben egy hagyományos és egy "kreatív" tiramisut kell prezentálniuk. A győztest még aznap kihirdetik.

A Veneto tartományban - Velencétől északra - fekvő Treviso városa évek óta küzd azért, hogy eredetvédett helyi termékként ismerjék el a világszerte közkedvelt édességet.

Fotó: Jack Torcello / Flickr.com


A tiramisu (tira mi su - vidíts fel!) elnevezést elsőként 1970-ben használták a trevisói Le Beccherie vendéglőben, amelynek tulajdonosa, Ada Campeol és konyhafőnöke, Roberto Linguanotto találta fel az édességet.

Boron innen – boron túl

Magyarország őszi arca vibrálóan színes, az utazás így nem érhet véget a nyárral! A Széll Tamás-Szulló Szabina séfpáros nevüket és tudásukat adják az ősz szépségeinek bemutatásához.
Kóstoljuk meg Magyarországot

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.