A Magyarország Cukormentes Tortája program hobbicukrászoknak rendezett háziversenyt, melynek döntősei Budapesten, a Zsolnay Kávéházban mutatták be alkotásaikat október 5-én. A legnépszerűbb alapanyag idén a málna, a mák, a szilva, a kávé és a pisztácia volt, de a hobbicukrászok olyan különleges alkotóelemek felhasználására is vállalkoztak, mint a hibiszkusz, a cékla, a kecskesajt vagy éppen a bab - olvasható a sajtóközleményben.
A zsűri a győztes kiválasztásakor ugyanazt a szempontrendszert követte, mint a profi cukrászok esetében. A döntésnél a harmonikus ízvilág mellett a torta kivitelezését is értékelték, de fontos szempont volt a versenyművek energiatartalma és szénhidrát-értéke is.
A 10 döntős torta kóstolása után a Zila László cukrászmester által vezetett zsűri úgy döntött, hogy a Mákos-fehércsokis almatorta viheti haza az első díjat. A győztes édesség készítője, Hesz Rita a torta harmonikus ízvilágával nyerte el a zsűritagok elismerését. Az édesség szeletenként 10,5 g szénhidrátot és 202,8 kalóriát tartalmaz. A hobbicukrász az elkészítésénél nem használt fel hozzá fehér lisztet, sem hozzáadott cukrot, így az édesség a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető.
A főtámogatói különdíjat, a Bence kedvence torta készítője, Éber Zsuzsanna kapta meg, a gyógynövényt vagy gyógyhatású alapanyagot tartalmazó torták közül pedig Szántó Éva, Alkonyat nevű tortáját jutalmazták különdíjjal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.