Békéscsabai hungarikumokból készült ételeket mutat be a Csabai receptfüzet

hungarikum
PUBLIKÁLÁS: 2021. június 12. 15:18

Receptfüzet készült a tradicionális csabai konyha ételeiből, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület gondozásában. Mint Opauszki Zoltán, az egyesület elnök a bemutatón elmondta, 4 millió forintot nyertek az Agrárminisztériumtól egy pályázaton.

Forrás: Rudy and Peter Skitterians/pixabay.com

Mint hozzátette, régi receptek után kutattak, és ezekből ad válogatást a most kétezer példányban megjelentetett, 36 oldalas Csabai receptfüzet, amit eljuttatnak a szolgáltatókhoz, az érdeklődőkhöz. Nagyjából egyperces videókat is készítettek az ételekről, melyek a Visit Békéscsaba Youtube-csatornáján láthatók. A sütésben és főzésben a Veszely Csárda csapata, illetve a korábban az Év séfjének is megválasztott Barna Ádám volt a segítségükre.

A Csabai receptfüzet előszavát szintén Barna Ádám írta, abban helyet kapott a szilvalekváros kifli, a kolbászos kifli, a tepertőkrém, a brindzás pogácsa, a burgonyaleves tojással és kolbásszal, a kiszelyleves, a böllér leves, a brindzás haluska, a brindzás kolbászos sztrapacska, a csabai töltött sertéskaraj, a hagymás vér, a langyos nyári töltött káposzta, a disznótoros, a cigányka, a bobájka, valamint persze a csabai kolbász, a csabai kisüsti pálinka és a csabagyöngye bor - olvasható a beol.hu cikkében.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.