Az Ikea észak-amerikai séfek közreműködésével készített online szakáncskönyvet, melyben ötven recept található, és ezek mindegyikében fontos szerephez jutnak az olyan konyhai hulladékok, amiket már egyébként kidobnánk - adja hírül a forbes.hu.
A receptek között a desszertektől kezdve a főételig szinte minden típusú fogás megtalálható, többek között olyan alapanyagok felhasználásával, mint az almamag, a répa vagy reteklevél, illetve a banánhéj.
A könyv arra szeretne rávilágítani, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejtőznek ezekben a mellőzött alapanyagokban, vagy akár a kidobásra szánt csirkecsontokban is, és ezekből még mennyi mindent lehet kihozni – írják a könyv szerzői az előszóban. Szerintük ezek az apróságok újdonságot hozhatnak az ember életébe.
Az online könyvben ugyanakkor nemcsak recepteket találunk, arra is kapunk ötleteket, hogy mit kezdjünk a fogyasztásra már a szerzők szerint is alkalmatlan zöld hulladékokkal. Szó esik arról, hogyan termesszünk a levágott zöldségvégekből új növényt, hogyan használható a tojáshéj, mint vízkőoldó, és hogy hogyan készítsünk uborka maradékból rovarriasztót. A 111 oldalas, angol nyelvű Scrapsbook ingyenesen letölthető innen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.