A forró nyár kapcsán mindenkinek van egy olyan íz és illat az emlékezetében, amit azonnal ehhez az évszakhoz tud kapcsolni. De néha érdemes kilépni a konfortzónánkból, és új ízélményeket is felfedezni. Ez a lehetőség idén egy fűszeres, lendületes narancsízzel érkezik, ugyanis a Marty's Kitchen & Bar teraszán felbukkant a nyár legújabb spritz itala.
Akik szeretik a hűsítő, jéggel és egy kis fűszerrel megbolondított nyári koktélokat, azok tudják, hogy a narancs és pezsgő találkozása jó kísérője lehet a legforróbb hónapoknak. És azt is tudják, hogy a nyári slágeritaloknál bizony valakinek mindig tartania kell a frontot és kevernie a koktélokat, spritzeket és fröccsöket a hangulat érdekében. Az argentin Chandon pincészet azonban most könnyített a helyzeten, ugyanis palackba zárták a kesernyés narancs és a pezsgő buborékos egyvelegét.
A Garden Spritz egy argentin Chandon pezsgő és egy kesernyésen fűszeres narancslikőr házasítása, amit gondos odafigyeléssel, minőségi alapanyagokból állítanak elő friss valenciai narancs, gyógynövények és fűszerek feldolgozásával - olvasható a sajtóközleményben.
Az argentin emberek híresek arról, hogy szeretik a keserű ízeket: matét isznak, illetve előnyben részesítik az amaro likőrt és a vermutot. Büszkék arra, hogy mind az argentin narancs, mind az ott termelt borok minősége kiemelkedő, ezért a Chandon pincészet borászai úgy tanulmányozták a narancsot, mintha szőlő lenne, és megannyi próbálkozás és kísérletezés után, sikerült egy palacka zárniuk a lehető legjobb spritz élményt.
Az alapanyagul választott narancsot olyan fenntartható családi gazdaságban termesztik, ahol nem használnak növényvédő szereket, ez pedig azért fontos tényező, mert a Chandon Garden Spritzhez csak a gyümölcs héját használják fel, a lédús narancshús pedig a helyi iskolákhoz és leveskonyhákra kerül - írták.
A folyamat során különböző módon készítik elő a héjat - frissen és sütve is, mely karamellás, csokoládés és kandírozott ízvilágot ad a feldolgozott összetevőknek. A koktél elkészítéséhez használt gyógynövények és fűszerek a világ minden tájáról érkeznek a pincészetbe. A termékhez használt alapbor Chardonnay, Pinot Noir és Semillon szőlő felhasználásával készül, melyeket mind a Chandon pincészet birtokán termesztenek. A végső Spritz keverése, házasítása kényes folyamat volt a készítők szerint, ugyanis a tökéletes elegy megtalálásához 64 különböző változat elkészítésére volt szükség. Négy évnyi munka és számos vakkóstolás eredményeként született meg végül az a kombináció, ami a nyár új slágere lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.