Ezen a kurzuson az indiai konyhaművészet rejtelmeibe nyerhetünk betekintést

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 30. 14:15

Sok főzőkurzust ajánlottunk már a figyelmükbe, online változatot és kiscsoportos foglalkozást egyaránt, de olyat már elég régen, ami az indiai konyhaművészetbe vezeti be az érdeklődőket. A Lélek Palotája Kulturális Centrum szervezésében április 9-én azonban egy ilyenre kerül sor. A Govinda Étterem szakácsainak vezetésével betekintést nyerhetünk az indiai rizses egytálételek és az illatos vegán fogások rejtelmeibe.

Indiai lencseleves (dhal) Forrás: Shutterstock.com / Timolina

A kurzust - amire az ajánló írásakor még voltak szabad helyek - Thákur Haridász Dász vezeti, akinek a segítségével 6 fogást készíthetnek majd el a jelentkezők. Megtanulhatják a fűszerezési alapokat, készítenek majd tormás dhált, bengáli zöldséges főételt, tápláló extra rizsköretet, egy tökéletes almachatnit és darabos sós csemegét.

A szakács segít majd az alapvető fűszerezésben, elmondja a fűszerek egészségre gyakorolt hatásait, valamint az (erőszakmentes) ahimszá vegetáriánus életmód alapelveit és gyakorlatait is. Az ételek elkészítését pedig úgy magyarázza el, hogy azokat otthon is újra elkészíthessük. A főzéshez a szervezők mindent biztosítanak, utólagosan még jegyzeteket is - olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol a jelentkezési email-cím is megtalálható.

A kurzus maximum létszáma 8 fő, időtartama pedig 4 óra. Írták még, hogy ha a vírushelyzet miatt el kellene elhalasztani a tanfolyamot, akkor a "B" időpont 2021.május 16. lesz. Halasztás esetén a résztvevőket előre tájékoztatják.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.