Ilyen hétköznapi témára senki sem számított az elegáns szakácsversenyen

téma
PUBLIKÁLÁS: 2021. március 29. 17:02

A Bocuse d'Or szakácsverseny történéseit már a kezdetektől fogva követjük. Legutóbb azt írtuk meg, hogy a Lyon városában két évente megtartott világdöntőt először januára tervezték, majd nyárra tolták el az időpontját, végül szeptember 26-27-re halasztották a járványhelyzet miatt.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock.com / Cheberkus

Ezzel a bejelentéssel együtt érkezett az a magyar vonatkozású hír is, hogy a magyar csapat coacha a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lesz, aki Volenter Istvánt váltja a poszton.

Az utolsó hír pedig, amire már nagyon vártunk, most hétvégén futott be. Végre bejelentették az alapanyagokat is, amelyekkel a versenyzőknek majd dolgozniuk kell a lyoni döntőn. De az előző versenyekhez képest, ahol az elegancián, a kifinomult, pompás és több dimenziós tálaláson volt a hagsúly, most egy olyan hétköznapi téma került középpontba, mint a dobozos, elviteles ételek - olvasható a Sirhafood.com oldalán.

A csapatoknak ebben a témában kell megalkotniuk a zsűrizendő fogásaikat, úgy, hogy a hústál főszereplője a marhahús legyen, a paradicsomnak pedig az előételben, a főételben és desszertben is meg kell jelennie. A leírás szerint a versenyzőknek összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésükre álló idő alatt.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.