A Top Dollar nevű pénzügyi tanácsadó cég több mint 500 egy, két és három Michelin-csillagos étterem menüjét vizsgálta meg, hogy megtalálja a legolcsóbb fogásokat. Végül listát állított össze, melyen 25, egy csillaggal rendelkező étterem szerepel, ahol a menü 50 dollár alatt van, és további 75, maximum kétcsillagos étterem, ahol 100 dollárnál kevesebbet kell fizetni egy vacsoráért - derül ki a matadornetwork.com cikkéből.
A legolcsóbb Michelin-csillagos étterem a Hostellerie la Montagne a franciaországi Colombey-les-Deux-Eglises városában, ahol 24,52 dollárba (7605 forint) kerül egy menü. A második a bécsi Edvard, ahol 27,06 dollár (8390 forint) a menü, a harmadik helyre pedig a budapesti Borkonyha került, ahol 28,12 dollárért, vagyis mintegy 8720 forintért ehetünk, bár a mi számításaink szerint egy háromfogásos menü levessel és desszerttel már akár 8250 forintból is kijöhet. Íme, a tizes lista:
Az Egyesült Államok legolcsóbb étterme a lista 19. helyén található San Franciscó-i State Bird Provisions, ahol egy három fogásos étkezésért 45 dollárt kérnek. A legolcsóbb háromcsillagos étterem a tajvani Le Palais, ahol már 138,63 dollárért lehet vacsorázni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.