Bár a karácsonyi vásárok forgataga elmaradt karácsonykor, Budapest belvárosát így is megcsodálhatjuk kivilágítva, hiszen már 16 óra után ránk sötétedik, és kigyúlnak a fények a Deák Ferenc utcán, egészen a Vörösmarty térig. És ha egy pohár forralt borral sétálnánk egyet, azt megtehetjük.
Az ÉS Bisztró elviteles fehér, rozé és vörös forralt borokkal, forró csokival, hamburgerrel és hot doggal várja a vendégeket, akik a Fashion Street-en andalognának egyet. Az ÉS Téli Terasz péntekről vasárnapig 12:00 és 19:30 között tart nyitva - olvasható az esemény Facebook oldalán.
A Czakó kertben, mely a Tabán legöregebb épületében, a Tigris és a Czakó utca között kapott helyet, találunk delikát boltot, francia süteményeket, reggelit, bistro konyhát és finom italokat. Szombaton és vasárnap pedig már hagyományteremtő termelői piaccal várja a vendégeket.
Január 23-án, szombaton 8:00 órától a lángosé lesz a főszerep a Czakó Piacon. A krumplistól a fokhagymáson át, a sajtos-tejfölösig, mindenféle lángosra lehet majd számítani, ki hogyan szereti. És miután jól felpakoltunk elviteles lángosokból, gyorsan meg is vehetjük az otthoni sütéshez szükséges hozzávalókat a jelenlévő termelőktől.
Az ÉN kosaram Termelői Csapat 4 évvel ezelőtt indította el azt a projektet melynek célja az egészséges életmód és táplálkozás minél szélesebb körben való elterjesztése. Ennek egyik állomása a rendszeres és állandó termelői- és kézműves piac Őrbottyánban minden csütörtök délután, Gödöllőn minden pénteken, és most már Sződligeten is.
Az új piac 2 hetente szombat délután lesz elérhető, a Szabadság téren 15:00 és 17:00 óra között. Az első 2021-es sződligeti Termelői és Kézműves Termékek vására január 23-án lesz, a következő február 6-án, majd február 20-án. A vásárlók a térség őstermelőitől, kis családi vállalkozásoktól vásárolhatnak ellenőrzött, egészséges termékeket, akár csomagolásmentesen is.
A Casa Pomo D'oroban 2021-ben is folytatódnak az Olaszul enni jó tanfolyamok Alessandro Manna séffel. A maximum 15 fős csoportok szombatonként 10:00 órakor kezdenek és nagyjából 4 óra alatt készítik el a napi tanfolyam ételeit, desszertjeit, vagy italait. A tanfolyamok ára 29 900 forint, ami tartalmaz minden alapanyagot és a séf instrukcióit - olvasható a tanfolyam Facebook oldalán.
Emailban lehet még jelentkezni a február 6-i Casa ce ne frigo – Olasz tippek a mindennapokra című tanfolyamra, ahol azt tanulhatjuk meg, hogy hogyan gondoljuk újra kész ételeinket. Szintén vannak még szabad helyek a február 20-i Dolce far niente - Desszert órára és a február 27-i Aperitivo tanfolyamra, ahol olasz italok, falatok és az itáliai életérzés lesz terítéken.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.