MagyarországBudapestA hatalmas rántott húsok, amiről a Buja Disznó-k elsősorban ismerté vált, a Belvárosi Piacon kezdték meg hódító útjukat, de Bíró Lajos a vendéglátóhely tulajdonosa úgy döntött, hogy Budán, a Fény Utcai Piacon is elkezdi sütni a rántott szeleteket.A rántott hús, ami akár 40 cm hosszú is lehetForrás: Buja Disznó-k Buda / Pixeltaster / Facebook.commiddleon15691120A budai nyitásnak több oka is van, az egyik, hogy 2021. január 15-én egy időre bezár a Hold Utcai Piac, legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük; a másik ok, hogy az elmúlt hónapokban kifejezetten divatos lett a budai átcuccolás. Először Széll Tamás és Szulló Szabina Stand25 Bisztrója találta meg itt az új helyét, majd a Széll Kálmán térnél megnyitott a Pingrumba, a Dobrumba testvére, most pedig a Budai oldal egyik legkedveltebb piacának sarkában találta meg a helyét a Buja Disznó-k Buda.Ahogy az új, budai vendéglátóhely Facebook oldalán is olvasható Bíró Lajos ízletes disznóságai december 5. óta kaphatók a Fény utcában, és december 9-től kezdve már nem csak házhozszállítást lehet kérni, hanem elvitelre is sülnek a friss rántott húsok és fő a sólet, valamint a kakaspörkölt. Sőt ha szerencsénk van, és követjük az oldal bejegyzéseit, akkor még a séfet is ott találjuk az új helyszín teraszán, a piac főbejárata mellett. A tervek szerint az adventi hetekben minden szombaton, így december 19-én is ő főz majd, valamint december 23-án és 24-én, csütörtök délelőtt is lehet átvenni tőle halászlevet. Új Bazsalikom Pékség nyílik Budán, ahol párizsis zsemlét is kérhetünk majdhttp://www.travelo.hu/boresgasztro/20201211-budapest-bazsalikom-pekseg-uj-nyilik-budan-szabi-a-pek.htmlA hollanditól a besamelig: kis mártáskalauz az ünnepi menü tervezése előtthttp://www.travelo.hu/boresgasztro/20201211-martasok-fajtai-praktikai-es-jelentosege-az-etrendunkben-a-dietetikus-szerint.html
A hatalmas rántott húsok, amiről a Buja Disznó-k elsősorban ismerté vált, a Belvárosi Piacon kezdték meg hódító útjukat, de Bíró Lajos a vendéglátóhely tulajdonosa úgy döntött, hogy Budán, a Fény Utcai Piacon is elkezdi sütni a rántott szeleteket.
A budai nyitásnak több oka is van, az egyik, hogy 2021. január 15-én egy időre bezár a Hold Utcai Piac, legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük; a másik ok, hogy az elmúlt hónapokban kifejezetten divatos lett a budai átcuccolás. Először Széll Tamás és Szulló Szabina Stand25 Bisztrója találta meg itt az új helyét, majd a Széll Kálmán térnél megnyitott a Pingrumba, a Dobrumba testvére, most pedig a Budai oldal egyik legkedveltebb piacának sarkában találta meg a helyét a Buja Disznó-k Buda.
Ahogy az új, budai vendéglátóhely Facebook oldalán is olvasható Bíró Lajos ízletes disznóságai december 5. óta kaphatók a Fény utcában, és december 9-től kezdve már nem csak házhozszállítást lehet kérni, hanem elvitelre is sülnek a friss rántott húsok és fő a sólet, valamint a kakaspörkölt. Sőt ha szerencsénk van, és követjük az oldal bejegyzéseit, akkor még a séfet is ott találjuk az új helyszín teraszán, a piac főbejárata mellett. A tervek szerint az adventi hetekben minden szombaton, így december 19-én is ő főz majd, valamint december 23-án és 24-én, csütörtök délelőtt is lehet átvenni tőle halászlevet.