Bíró Lajos buja disznói is átköltöztek a budai oldalra

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. december 14. 18:43
MagyarországBudapestA hatalmas rántott húsok, amiről a Buja Disznó-k elsősorban ismerté vált, a Belvárosi Piacon kezdték meg hódító útjukat, de Bíró Lajos a vendéglátóhely tulajdonosa úgy döntött, hogy Budán, a Fény Utcai Piacon is elkezdi sütni a rántott szeleteket.A rántott hús, ami akár 40 cm hosszú is lehetForrás: Buja Disznó-k Buda / Pixeltaster / Facebook.commiddleon15691120A budai nyitásnak több oka is van, az egyik, hogy 2021. január 15-én egy időre bezár a Hold Utcai Piac, legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük; a másik ok, hogy az elmúlt hónapokban kifejezetten divatos lett a budai átcuccolás. Először Széll Tamás és Szulló Szabina Stand25 Bisztrója találta meg itt az új helyét, majd a Széll Kálmán térnél megnyitott a Pingrumba, a Dobrumba testvére, most pedig a Budai oldal egyik legkedveltebb piacának sarkában találta meg a helyét a Buja Disznó-k Buda.Ahogy az új, budai vendéglátóhely Facebook oldalán is olvasható Bíró Lajos ízletes disznóságai december 5. óta kaphatók a Fény utcában, és december 9-től kezdve már nem csak házhozszállítást lehet kérni, hanem elvitelre is sülnek a friss rántott húsok és fő a sólet, valamint a kakaspörkölt. Sőt ha szerencsénk van, és követjük az oldal bejegyzéseit, akkor még a séfet is ott találjuk az új helyszín teraszán, a piac főbejárata mellett. A tervek szerint az adventi hetekben minden szombaton, így december 19-én is ő főz majd, valamint december 23-án és 24-én, csütörtök délelőtt is lehet átvenni tőle halászlevet. Új Bazsalikom Pékség nyílik Budán, ahol párizsis zsemlét is kérhetünk majdhttp://www.travelo.hu/boresgasztro/20201211-budapest-bazsalikom-pekseg-uj-nyilik-budan-szabi-a-pek.htmlA hollanditól a besamelig: kis mártáskalauz az ünnepi menü tervezése előtthttp://www.travelo.hu/boresgasztro/20201211-martasok-fajtai-praktikai-es-jelentosege-az-etrendunkben-a-dietetikus-szerint.html

A hatalmas rántott húsok, amiről a Buja Disznó-k elsősorban ismerté vált, a Belvárosi Piacon kezdték meg hódító útjukat, de Bíró Lajos a vendéglátóhely tulajdonosa úgy döntött, hogy Budán, a Fény Utcai Piacon is elkezdi sütni a rántott szeleteket.

A rántott hús, ami akár 40 cm hosszú is lehet Forrás: Buja Disznó-k Buda / Pixeltaster / Facebook.com

A budai nyitásnak több oka is van, az egyik, hogy 2021. január 15-én egy időre bezár a Hold Utcai Piac, legalábbis abban a formában, ahogy eddig ismertük; a másik ok, hogy az elmúlt hónapokban kifejezetten divatos lett a budai átcuccolás. Először Széll Tamás és Szulló Szabina Stand25 Bisztrója találta meg itt az új helyét, majd a Széll Kálmán térnél megnyitott a Pingrumba, a Dobrumba testvére, most pedig a Budai oldal egyik legkedveltebb piacának sarkában találta meg a helyét a Buja Disznó-k Buda.

Ahogy az új, budai vendéglátóhely Facebook oldalán is olvasható Bíró Lajos ízletes disznóságai december 5. óta kaphatók a Fény utcában, és december 9-től kezdve már nem csak házhozszállítást lehet kérni, hanem elvitelre is sülnek a friss rántott húsok és fő a sólet, valamint a kakaspörkölt. Sőt ha szerencsénk van, és követjük az oldal bejegyzéseit, akkor még a séfet is ott találjuk az új helyszín teraszán, a piac főbejárata mellett. A tervek szerint az adventi hetekben minden szombaton, így december 19-én is ő főz majd, valamint december 23-án és 24-én, csütörtök délelőtt is lehet átvenni tőle halászlevet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.