Budán a Zelenák Sütiházban tartják az a szaloncukorkóstolót, ahol ingyen kóstolhatják meg a különböző egészségtudatos, fára is akasztható édességeket. A november 14-re tervezett kóstolón minden szaloncukor gluténmentes, tejmentes, cukormentes, paleo és vegán lesz.
A Sütiházban, elviteles felállásban délelőtt 10-től 16-ig, illetve a készlet erejéig várják az érdeklődőket. Idén 5 féle ízből válaszhatnak. A cukrászok készítenek kakaós-rumos ízű szaloncukrot kókusz alapú mártócsokoládéval, kókuszos szaloncukrot étcsokoládéval, TwoRoo citrom-vanília ízű szaloncukrot étcsokoládéval és zserbó zabszaloncukrot is, szintén étcsokoládé bevonattal - olvasható az esemény oldalán.
Ha elviteles változatban fogyasztanak is a sütiházban, akkor kérhetnek mellé egy szem kóstolót ajándékba, vagy 400 forintért egyet-egyet mindegyik ízből. Az eredeti szaloncukor egyébként, amit még a franciák készítettek a 14. században, túltelített cukoroldatból felfőzéssel készült és egy puha, kikristályosított massza volt. A recept és az ötlet végül német bevándorló cukorműves-mesterek közvetítésével érkezett Magyarországra a 19. század első harmadában és nem sokkal később az egyik legnépszerűbb karácsonyi édességgé vált, valamint a magyar karácsonyfák szinte állandó díszévé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.