A mexikói Cabo San Luca üdülőhelyen található Grand Velas Resort kínálja a világon a legdrágább tacót, melynek ára 25 ezer dollár, vagyis több, mint 7,5 millió forint. Mint Michel Mustière, a cég kulináris igazgatója elmondta, céljuk mindig is az volt, hogy megtörjék a hagyományos gasztronómiai formákat, és új, izgalmas élményeket teremtsenek a vendégeiknek - derül ki a travelandleisure.com cikkéből.
A fogás eredetileg egy jótékonysági aukció egyik tételeként született meg, de már elérhető az üdülőhely Frida nevű éttermében is. És hogy mi kerül rajta ennyibe? A kulináris különlegesség tartalmaz norvég homárt, japán, kobei wagyumarha-húst, Almas beluga kaviárt és fekete szarvasgombás brie sajtot. A salsa szárított Morita chili paprikából készül, valamint a világ legdrágábban elkelt tequiláját, a Ley.925 ultra-prémium añejo tequilát és cibetkávét tartalmaz. Mindezt aranypelyhekkel szórt kukoricatortillában szolgálják fel.
Mint Mustière hozzátette, a műhöz friss alapanyagokat használnak, és egészen gyorsan elkészül, a legtovább a mexikói „molcajete" salsa elkészítése tart, körülbelül 45 percet vesz igénybe. A Los Cabos Properties ingatlaniroda tulajdonosa, aki megnyerte a jótékonysági aukciós tacót, azt mondja, az étel "nagyon finom".
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.