Kiállítják a világ legbizarrabb alkoholos italait

ízlés
PUBLIKÁLÁS: 2020. szeptember 14. 13:01

A malmöi gasztromúzeum, mely 2018-ban nyitotta meg kapuit, minden élelmiszer közül a legkevésbé étvágygerjesztőeket tárja kalandvágyó és furcsaságokra éhező közönsége elé. Az újonnan nyílt, három hónapig tartó kiállításon olyan italokat ismerhetnek meg a szesztörténeti érdekességek rajongói, mint a szovjet alkoholpótló, a kitömött mókusból kitöltött sör, vagy az a rizsből és székletből erjesztett, ősi koreai ital, amelyet egykor gyógyászati célokra használtak - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Forrás: facebook.com/DisgustingFoodMuseum

Aki nem elégszik meg a látvánnyal és az információkkal, meg is szagolhatja az egyes nedűket, például az ugandai banángint vagy a perui, kukoricalisztből készült, nyállal erjesztett sört, de talál emellett izlandi, juhtrágyával füstölt bálnahere-sört is.

Akinek mindez nem vette el a kedvét a további látnivalóktól, az a múzeum ételkiállításán olyan csemegéket szagolhat és ízlelhet meg, mint az izalndi Hákarl, vagyis erjesztett cápa, vagy az ausztrálok nemzeti pirítóskréme, a cefréből készült Vegemite.

A kiállítás célja, hogy megkérdőjelezze az ízlés objektivitását, és rávilágítson arra, hogy ami az egyik kultúrában „undorítónak" tűnik, az csemege lehet a másikban.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.