Masszív és sok mondanivalóval bíró könyv jelenik meg a nordic cuisine ikonikus étterme, a Fäviken történetéről, a vidékről, ahol 2009-ben megnyitott, a recepterkről, amikkel szinte pillanatok alatt törzsvendégeket, majd kettő Michelin-csillagot szerzett, és remélhetőleg azokról az okokról is, amik miatt 2019-ben, szinte egyik pillanatról a másikra bezárta kapuit.
Az étteremlegenda séfje és tulajdonosa Magnus Nilsson volt, aki rövid idő alatt beírta magát, és a világ végén lévő éttermét a gasztro-történelembe, valamint a kortárs skandináv konyha kultúrtörténetébe. Pedig a Fäviken az ország egy kietlen vidékén, a Norrland országrész Jämtland nevű tartományában működött, így nem volt könnyű megközelíteni. Sőt a végén már asztalt is csak hónapokkal előre lehetett foglalni.
Már 2012-ben a legjobbak között volt a vendéglátóhely; a Világ 50 Legjobb Étterme toplistájának élvonalában sorakozott, és kultikus helyszínnél vált. A séf és tulajdonos 2019 májusában mégis úgy döntött, hogy bezárja a kapukat. Még a szakma sem tudja igazán mi vezetett ehhez a hirtelen elhatározáshoz.
De talán a most megjelenő, átfogó könyvből, ami a Fäviken: 4015 Days, Beginning to End címet kapta, végre kiderül.
A kemény fedeles könyv több mint 100 receptet és 130 színes képes illusztrációt rejt, így nem is igazán szakácskönyv, inkább egy úttörő étterem története az ételeken keresztül. Az angol nyelvű könyv a neves Phaidon Press gondozásában jelenik meg, itthon pedig a Cookbooks könyvesboltban lehet majd megtalálni 2020. november 11-től, ami utal a Fäviken 11 éves fennállására is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.