Gasztronómiai műhely lett a Pécs melletti étteremből

étterem
PUBLIKÁLÁS: 2020. június 18. 17:14

Baranya megye turisztikai érdekességei közé, a műemlékek és a természeti látnivalók mellett, bekerült a csúcsgasztronómia is. A Pécs melletti Hosszúhetényben újranyílt ugyanis a Hosszú Tányér étterem, melynek konyháját Kun Péter mesterséf vezeti.

Boros mangalicakaraj, velő, székelykáposzta, mangalica szalonna, hagymaszirom, boróka Forrás: Hosszút Tányér gourmet-ház

A Zengő hegy melletti Hosszúhetény idegenforgalmi palettáján jelent meg tavaly a Hosszú Tányér gourmet-ház, mely a falu csendes főutcáján álló, évszázados sváb parasztház kapualján túl kapott helyet. A régies enteriőr sajátos kontrasztban van a legmodernebb eszközökkel felszerelt konyhával, ami egybenyílik a vendégtérrel. Az asztal mellől felállva a vendég bepillanthat a munkafolyamatokba is.

Az újranyitás után az étterem még inkább arra törekszik, hogy napról-napra újabb meglepetéssel szolgáljon a vendégeinek. Teszi ezt egzotikus hozzávalókkal, merész és szokatlan íz- és textúrapárosításokkal vagy közismert, de egészen váratlan formában a tányérra kerülő alapanyagokkal. A libamáj-fagylalt például az egyik legkedveltebb érdekességük.

A friss étlapról a konyhafőnök jelenleg a marhapofából készült brassóit ajánlja kóstolásra, mivel ez egy olyan hagyományos étel, amiről mindenkinek van a fejében egy elképzelés. Az ő verziójuk azonban közel sem úgy néz ki, izgalmas és formabontó, textúrájában és tálalásában egyaránt – olvasható a közleményben.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.