Egy francia sztárséf szerint biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

korlátozás
PUBLIKÁLÁS: 2020. április 27. 14:24

Alain Ducasse francia sztárséf, aki több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa egészen a francia kormányig ment, és azt a véleményét hangoztatta, miszerint biztonságosabb olyan felelősségteljes éttermekben étkezni, ahol minden nap odafigyeléssel és fertőtlenítéssel dolgoznak az alkalmazottak - olvadható a TheNews oldalán.

Ducasse egyik leggyönyörűbb étterme, a Restaurant Le Meurice, Párizsban Forrás: Janine Cheung / Flickr / Wikipedia / CC BY-SA 2.0

Ducasse azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze az ilyen éttermek részleges újranyitását. "Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot" - mondta a sztárséf.

A cikk szerint a 17 csillaggal rendelkező sztárséfet és más vezetőket a vendéglátószektorból egyenesen Emmanuel Macron államfő fogadta egy privát megbeszélésen.

A séf elmondta, hogy a kormány meghallotta a szektor képviselőinek véleményét, miszerint a vendéglátás jobb lesz egészségbiztonsági szempontból (mint az otthoni érkezés). "Még meg kell emészteniük a hallottakat, de a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között újranyithatnak" - mondta Ducasse.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.