Utazási magazin

Egy francia sztárséf szerint biztonságosabb étteremben étkezni, mint otthon

Travelo

Létrehozva: 2020.04.27.

Alain Ducasse francia sztárséf, aki több Michelin-csillagos étterem tulajdonosa egészen a francia kormányig ment, és azt a véleményét hangoztatta, miszerint biztonságosabb olyan felelősségteljes éttermekben étkezni, ahol minden nap odafigyeléssel és fertőtlenítéssel dolgoznak az alkalmazottak - olvadható a TheNews oldalán.

Ducasse egyik leggyönyörűbb étterme, a Restaurant Le Meurice, Párizsban Forrás: Janine Cheung / Flickr / Wikipedia / CC BY-SA 2.0

Ducasse azt kérte a francia kormánytól, hogy engedélyezze az ilyen éttermek részleges újranyitását. "Jelenleg sokkal jobb lenne egy olyan étteremben étkezni, amely egy kicsit is elővigyázatos, mint otthon, amikor (Franciaországban) csak a lakóhelyhez legközelebbi üzletben lehet bevásárolni, ahol mindenki megfogdossa a gyümölcsöket, és az emberek nem viselnek maszkot" - mondta a sztárséf.

A cikk szerint a 17 csillaggal rendelkező sztárséfet és más vezetőket a vendéglátószektorból egyenesen Emmanuel Macron államfő fogadta egy privát megbeszélésen.

A séf elmondta, hogy a kormány meghallotta a szektor képviselőinek véleményét, miszerint a vendéglátás jobb lesz egészségbiztonsági szempontból (mint az otthoni érkezés). "Még meg kell emészteniük a hallottakat, de a francia éttermek várhatóan június 2. és 20. között újranyithatnak" - mondta Ducasse.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek