A Séfek Kiáltványát a Felelős Gasztrohős Alapítvány adta ki az Élelmezési Világnap alkalmából, de a séfektől séfeknek szóló akcióterv nem korlátozódik egyetlen napra. A 8 pontban összefoglalt tevékenységi kör felvázolja, hogy mit tehetnek azok a séfek és szakácsok, akik elkötelezettek egy fenntarthatóbb élelmezési rendszer létrejötte iránt.
A dokumentumot eredetileg angol nyelven – 38 ország több mint 130 séfjének segítségével – írták meg. A cél az volt, hogy olyan bevethető gyakorlatokat és javaslatokat mutasson be, amelyek elősegíthetik az ENSZ tagállamai által 2015-ben egyhangúlag elfogadott Fenntartható Fejlődési Célok második pontjának "az éhezés megszüntetésének" elérését 2030-ra.
Az FFC2 alcéljai között szerepel többek között, hogy minden gyermek biztonságos, tartalmas és elégséges táplálékhoz jusson; az élelmiszer kistermelők mezőgazdasági termelékenységének és bevételének megduplázása; valamint olyan fenntartható élelmiszer termelő rendszerek megteremtése, amelyek segítik a biodiverzitás megőrzését és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodóképességet.
Az alapítvány célja ezzel a projekttel, hogy minden hazai séf elolvassa a Kiáltványt és akár rajtuk keresztül, akár a kezdeményezés honlapján, csatlakozva ahhoz a körülbelül 400 kollégához, akik receptekkel és bevált módszerekkel mutatnak utat egy egészségesebb és táplálóbb jövő felé. Az FFC2 érdekképviseleti-hálózat által kiadott Kiáltvány eddig angol, francia és spanyol nyelven jelent meg. A magyar fordítást az Alapítvány önkéntesei készítették. A kiadvány ingyenesen letölthető és szabadon terjeszthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.