Zúzott tökmagos kenyérrel tarolt a magyar pék az angol versenyen

Nagy-Britannia
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 18. 14:17

A tavalyi World Bread Awards vetélkedőn Nádházi „Moby" István vitte a prímet, aki a szigetországban működő M'S Bakery színeiben vett részt az pék megmérettetésen; ő idén egy második helyet szerzett meg a versenyen. Az Igaz kenyér kategóriában azonban ismét magyar lett a legelismertebb pék. Tóth Ildikót, mint mikro péket tüntették ki a rangos angol díjjal, zúzott tökmagos kenyeréért. Ildikó a Cultured Bread* Bakery színeiben indult a versenyen - olvasható a worldbreadawards.com oldalán.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay.com

A versenyről azt érdemes tudni, hogy kifejezetten színes; indulhatnak benne profi és hobbipékek, külön kategóriát kapnak a vadkovászos indulók és külön értékelik a teljes kiőrlésű kenyereket, a bagetteket, a ciabattákat, a gyümölcsöt tartalmazó és a gluténmentes termékeket is. Összesen 18 csoport kenyerét kell lezsűrizniük a szervezőknek.

Ebből a sokféle csoportból tűnt ki Tóth Ildikó kenyere, aki londoni Bread Ahead Bakery & School kurzusán ismerkedett meg a kovászos technikákkal és a különböző lisztekkel. Karrierváltása pedig ahhoz vezetett, hogy mikro pékként a haggerstoni Better Health Bakery-nél (Jobb Egészséget Pékség) is besegítsen. A pékség érdekessége, hogy szociális feladatot is ellát – mentális betegséggel küzdő embereknek tartanak tréningeket – miközben a helyben készített élelmiszerek fontosságára felhívják fel a figyelmet.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.