Egy egész sertés a szmókerben!

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 03. 17:55

Az egész sertés, vagyis a Whole Hog BBQ igazi különlegességnek számít Magyarországon, hiszen kevés magyar bbq formáció próbálkozott meg a nagyközönség előtt ezzel a nehéz műfajjal. A whole hog bbq elkészítése során már az előkészítés folyamata is igen körülményes, magas szaktudást igényel, a sütés pedig még ennél is izgalmasabb: az egészben hagyott sertés több mint egy napot tölt el a szmókerben, alacsony hőmérsékleten, hikori és almafa füstjén.

Forrás: Budabest Barbecue Company

A gondos elkészítésnek és a szmóker füstjének köszönhetően a whole hog húsa szálaira omlik szét, az íze karakteres, enyhén fűszeres, kellemesen füstös aromát kap, emellett pedig elképesztően szaftos lesz.

A Budabest Barbecue Company-ban 2019. október 23-án már 4. alkalommal készítik el ezt a különlegességet, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A whole hog-ból bontás után tálakat készítenek, melyen tépett sertéshús, ropogós sertésbőr, pirított kakukkfüves tört burgonya, bacon-ös bajor káposzta és sült almás mártás lesz – olvasható az esemény Facebook oldalán, amin keresztül a jegyvásárlás is lehetséges.

Az eszegetés mellett még tanulhatunk is egy keveset, ugyanis barbecue témájú workshopot is tartanak majd az étteremben. A fejtágítás középpontjában a whole hog-hoz kötődő bbq ismeretek lesznek.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.