Ötödik alkalommal rendezik meg azt a zsidó gasztrofesztivált, melynek a központjában a sólet áll. A belváros szívében, a Kazinczy utcában megrendezett eseményen a résztvevők bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe – olvasható a rendezvény Facebook oldalán.
A sóletnek van egy alapreceptje, aminek a lényege a lassú, és annál hosszabb főzési idő. De ezen felül ahány háza annyiféle sólettel találkozhatunk. Van aki gerslivel, mások marhaszeggyel, füstölt marha nyelvvel, a legtöbben pedig füstölt pulykacombbal készítik és szeretik. Az 5. Sóletfesztiválon mindenféle sólettel találkozhatunk majd, ami az egyik leghagyományosabb szombati zsidó étel.
Az EMIH által 2019. augusztus 25-re szervezett, egész napos fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett élő koncertek, gyermekfoglalkozások és kulturális programok is várják az érdeklődőket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.