Nemsokára megint izgulhatunk hazánk legjobb szakácsaiért

jelentkezés
PUBLIKÁLÁS: 2019. augusztus 12. 16:50

Már elkezdődött a kiválasztás és felkészülés folyamata a Bocuse d'Or tallinni európai válogatójára, aminek eredményét 2019. szeptember 15-én hirdetik ki. A megmérettetésre benevező szakácsoknak még egy hetük van, hogy 2019. augusztus 20-ig leadják a pályázataikat a Magyar Bocuse d'Or Akadémiának.

Forrás: bocusedorhungary.hu

A beérkezett pályamunkákból az Akadémia tagjaiból álló zsűri kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák ételüket a selejtezőn. A hazai selejtező témáját minimum 4 héttel a rendezvény előtt hirdetik ki - olvasható a bocusedorhungary.hu oldalán, ahol a pontos időpontok és feltételek is olvashatók.

Az Akadémia célja a tehetségek felkutatása és annak a szakácsnak a megtalálása, aki a következő Bocuse d'Or Europe versenyen, 2020 júniusában képviselheti Magyarországot, és sikeres szereplés esetén kvalifikálja magát a Bocuse d'Or Lyon 2021-es világdöntőjére.

A 2019. augusztus 20-ig benyújtható pályázat témája:

Téma: egész nyúl, fej nélkül – amiből négy „alkatrész" használható: comb, oldalas – hasaalja, karaj és máj – ebből két elemet kötelezően fel kell használni
Magyarországon termett gomba – minimum egyféle, de lehet akár többféle is – 0,5 kg összesen
Pezsgő: Törley Chardonnay Brut – 1 üveg
A fenti mennyiségek a maximálisan felhasználható egységek.


A pályamunkákat emailben, az [email protected] címen várja az Akadémia, amely a jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt, fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.