A tavalyi wild food, a gŐZgombóc sikere után újabb gasztronómiai kategóriát alkotott Zalakaros. Magyarország első bike food ételét keresték egy receptversenyen. Arról hogy mitől bike food a bike food és mit kell nyújtania az éhes biciklistáknak már 2019 áprilisában írtunk.
Most azonban már a nyertes biciklis kajáé a főszerep, amit több mint 50 beküldött recept közül választottak ki. Az előzsűrizéssel szűkített ételek közül végül a bike food zsűri választotta ki Magyarország kerékpáros ételét. A zsűri tagjai voltak: Nagy Róbert kreatív chef, a tavalyi Wild Food kategóriagyőztese, Bezerics Dani, a Paletta Bisztrók tulajdonosa, Jankovics Ferenc, a MAPEI Tour de Zalakaros főszervezője és Kovács Szabolcs, a kezdeményezés ötletgazdája.
Az ország első bike food-jául a „Bike-Roll, fúziós útravaló" elnevezésű kompozíciót választották, amellyel Virág József és a Park Inn Kitchen csapata nevezett. Ez lényegében egy zöldfűszeres-kukoricás franciapalacsinta, karamellizált tépett sertéstarjával, zalai „salsával" és őrségi füstölt gomolyával töltve – olvasható a sajtóközleményben.
A Paletta Bisztrók tulajdonosa elmondta, hogy egy olyan frissen készült, kézbe adható, akár nyeregben is ehető ételt kerestek, ami az aktívan kikapcsolódókra gondolva úgy látja el energiával a kerékpárosokat, hogy ne telítse el őket túlságosan. És hogy az év kerékpáros étele gazdaságilag is életképes étel legyen, ezzel kapcsolatban a szervezőknek és támogatóknak már konkrét ötleteik is vannak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.