A Zalakaros Go Bike tematikára illeszkedve, a város keresi az ország első bikefood ételét, ami a tavaly megalkotott első WILD FOOF ételhez, a gŐZgombóchoz csatlakozik majd az „Élménnyel Teli Ízek" program részeként. Ehhez jön még a Zalakaros kedvenc tésztaétele kategórai is, amire szintén nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is.
A nevezőknek nincs más teendőjük, mint a zalakaros.hu/bikefood oldalon olvasható elérhetőségek valamelyikére elküldeni az ételetek receptjét, saját fotóval illusztrálva és a kategóriát megjelölve. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood" zsűri fog dönteni.
Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja, hogy a térség gasztronómiai értékeit beemeljék a zalakarosi kínálatba, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége.
A bikefood ötleteknek innovatívnak és fantáziadúsnak kell lenniük, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készüljön, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag legyen, hogy folyamatos energiaszintet biztosítson a tekeréshez. Fontos, hogy mobilis legyen, vagyis az elfogyasztása nem lehet körülményes; valami olyan étel, ami akár a „nyeregben" is felfalható.
Ha van egy jó receptje és beküldené:
E-mailen a [email protected] címen, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10., illetve a főoldal alján kitöltött űrlappal. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.