Olaszosan édes desszert kurzusokra jelentkezhetnek az édesszájúak

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2019. június 25. 16:15
Dolce far niente al Pomo d'Oro címmel olasz desszert kurzusokat tart Budapesten Valentina Planta olasz cukrász, a Trattoria Pomo d'Oro új vezető cukrásza.

Valentina Planta olasz cukrász, Rómából érkezett Budapestre, és amellett, hogy a Trattoria Pomo d'Oro új vezető cukrászaként az ő desszertjeit kóstolhatják az étterem vendégei, tudását is szeretné megosztani az arra fogékony érdeklődőkkel. Az alapoktól indulva, egy kurzussorozat keretében ismerteti meg a résztvevőkkel a klasszikus olasz desszertek világát, miközben megidézi az olasz pasticceriák hangulatát. A kurzusok helyszíne a Via Italia élménykonyhája, a Casa Pomo d'Oro lesz – írják a sajtóközleményben.

A csodálatos, mandulás cantuccini Forrás: Shutterstock.com

A július 3-án induló háromrészes kurzus neve, Dolce far niente lefordítva annyit tesz: édes semmittevés. De a kifejezés valójában egy egész életérzést takar. A cukrászműhelyben azt jelenti majd, hogy aki ide érkezik az kikapcsolódhat a napi hajtásból, és egy kávé mellett ráhangolódhat a napfényes olasz délutánok nyugalmára és hangulatára.

Ebben segít majd a 2019. július 3-án, 17:30kor induló első nyári alkalom is, amikor többek között a tökéletes mandulás cantuccini sütése, a virágot formázó canestrelli, a klasszikus frollini montati és a mogyorós csók is sorra kerülnek. A második alkalom 2019. július 10-én lesz, ekkor mignon-okat, vagyis a krémekkel töltött aprósüteményeket készítenek majd a jelentkezők; az utolsó alkalommal pedig, ami 2019. július 17-re esik, egy igazi ünnepi desszertasztalt állítanak össze. A részvételi díj: 23.900 Ft/fő/1 alkalom.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.