A fahéjból argentin steakhouse lett – Új étterem nyílt Etyeken

Etyek
PUBLIKÁLÁS: 2019. május 28. 19:35

Vadonatúj étterem nyílt a Haraszthy Pincészet birtokán, miután az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult. A Matador névre hallgató vendéglátóhely mostantól egész éves nyitva tartással várja a vendégeket.

Forrás: Haraszthy Pincészet / hvp.hu

A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho elmondása szerint 12 éve vitték már ezt az éttermet. Az új Matador nem is fine dining étteremként, hanem steakhouse-ként, szeretné folytatni, illetve lazább hangulatú bisztróként, ami erősen támaszkodik a pincészet több kultúrában is megvetetett gyökereire - olvasható a sajtóközleményben és a borászat honlapján.

A konyhában Etyekről, Argentinából (Mendózából) és Kaliforniából származó borokkal párosítják a minőségi, de egyszerű ételeket. Saját maguk készítik a felvágottaikat és kolbászárukat is, és az egész világról származó húsok színesítik a kínálatot. A friss kenyér és a piacról frissen válogatott zöldségek is alapkövetelménynek számítanak. Diego Bautista, mexikói-amerikai séf az, aki ezekből az alapanyagokból maradandó élményt jelentő ételeket készít a vendégeknek.

Forrás: Haraszthy Pincészet / hvp.hu

Az étterem alapvetően párosításokban gondolkodik, az étlap kialakításánál azt tartották a legfontosabbnak, hogy az ételekhez párosíthatóak legyenek az etyeki, az argentin vagy a kaliforniai testvérpincészet borai.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.