Ezen a hegyi kalandozáson lávakövön sisteregnek a finomságok

zöldségek
PUBLIKÁLÁS: 2019. április 10. 12:21

Idei utolsó útjára indul a Gasztrohegy gasztrotúra a Badacsonyban. A 2019. április 12-13-14-én megrendezett eseményen a lávakő, a vidék vulkanikus eredete kerül a középpontba. Ahogy a korábbi Gasztrohegy hétvégéken is, most is mind a kilenc résztvevő helyszínen kóstolhatunk egy-egy fogást, amit kövön és grillen sütnek – legyen az hús, sajt, zöldség, vagy éppen gyümölcs.

Forrás: Gasztrohegy Badacsony‎ / Facebook.com

A vulkáni tematika apropója – azon kívül, hogy végre itt a jó idő és ki lehet mozdulni a szabadba – az, hogy sokszor elfelejtjük a Badacsony vulkanikus jellemzőit; hogy a bazalt és a láva nem csak a szőlőnek tesz jót, hanem az itt élők és minden itt termő zöldség és gyümölcs életét átjárja – olvasható az esemény Facebook oldalán.

A gasztrotúrát most is végigjárhatják gyalog vagy gasztrobusszal, ami a Badacsony Turizmusirodától indul minden fél órában, sőt még a Badacsony taxit is kipróbálhatják. A lávakő hétvége vendéglátói a Bonvino Borbár, a Borbarátok Vendéglő, az Istvándy Borműhely, a Tilia Borvendéglő, a Pláne Badacsony borterasz, a Szőlőhegy Bisztró, a Laposa Birtok, a Kisfaludy-ház és a Tölgyes Kúria lesznek. Akik több napra maradnának a vidéken, azok Badacsonytomajon, Szigligeten és Badacsonyörsön találhatnak maguknak szállást.



Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.