Soha nem ízlelt bourbon-nel állt elő a világ két legnagyobb whisky lepárlója

whiskey
PUBLIKÁLÁS: 2019. március 12. 12:50

Korábban már írtunk a Lidl Queen Margot whisky-jének nem vár sikeréről, most viszont egy olyan ital került a bourbon és whisky kedvelők látóterébe, amilyet eddig még nem készített senki. A Legent névre hallgató Kentucky straight bourbon whiskey-t két pálinkafőző mester, a Jim Beam hetedik generációs mestere Fred Noe, és az első japán stílusú whiskey lepárló egyik alapítója Fukuyo Shinji ötölte ki, majd valósította meg - írták a Esquire.com oldalán.

Forrás: Suntory Whisky / facebook.com

A két szakember már évek óta ismerte egymást mikor úgy döntöttek, hogy közösen is hódolhatnának a szenvedélyüknek, vagyis kitágíthatnák a whiskey készítés határait. Végül 2014-ben a Kentucky állambeli Jim Beam vállalt és a japán Suntory összeállt, és megalapították a Beam Suntory-t. Ezt követően szépen lassan, hosszú évek alatt összefésülték a bourbon készítés és a whisky lepárlás tradícióit, kóstoltak, beszélgettek, ötleteltek. Az eredmény végül egy olyan bourbon lett, ami a cherry és a vörösboros hordókban való érlelésnek köszönhetően gyümölcsösebb és lágyabb, mint egy átlagos bourbon.

Az elkészítés első fázisait Noe felügyelte, míg a házasítás részleteit Fukuyo intézte. Így ha megízlelik az italt az első amit kiéreznek majd belőle az a gazdag, meleg, hordós íz lesz, majd érkeznek a japán whiskey jegyei, az egymást fedő ízek és a lágy, krémes, kifejezetten hosszú lecsengés. A szakemberek tisztán fogyasztva is ajánlják, de jelenleg ezt tartják a legfinomabb koktélalapnak például egy Old Fashioned koktélhoz.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.