A kacsamájra és a tokaji aszúra építik kínálatukat a legjobb éttermek

kacsamáj
PUBLIKÁLÁS: 2019. február 28. 12:53

A 2019-es Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Gálán mutatkozott be a „Made in Hungary" Top Gasztronómia Társulás, melyet a Dining Guide és a Magyar Bocuse d'Or Akadémia hívott életre. A társulásban 20 hazai étterem vesz részt, célkitűzésük pedig az, hogy a magyar gasztronómia legnagyobb presztízsű, nemzetközileg is elismert alapanyag kettősöket összekapcsolja a legjobb magyar séfek teljesítményével, és ismét keresetté tegye azokat a hazai vendégek előtt is.

A MÁK Bistro 2018-as, VI. MÁD@MÁK rendezvényének ritka Tokaji Aszú válogatása. Érlelt desszertborok egészen 1990-től. Forrás: MÁK Bistro / facebook.com

Az első ilyen alapanyag páros a kacsamáj és a 6 puttonyos Tokaji Aszú lesz. A két finomság a topséfek kezében egy „Made in Hungary" elnevezésű fogássá változik. Az ételkreációkat 2019. február 26. óta megtalálják a TOP20 étterem étlapjain, a „Made in Hungary" logó alatt.

A társulásban résztvevő éttermek között ott van az Anyukám mondta, a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, a Mák Bistro, az Olimpia Vendéglő, a Salon, a Tama, valamint Széll Tamás és Szulló Szabina által, mindössze fél éve nyitott fine dining étterem, a Stand is, mely a Volkswagen-Dining Guide gálán megkapta az Év Étterme díjat. A résztvevő éttermek teljes listáját, valamint a kacsamáj és aszú kompozíciókat megtalálják a Dining Guide oldalán.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.