Egyre kedveltebbek Lima gasztronómiai értékei

utazás
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 01. 11:34

Lima újabban kezd divatos turisztikai célponttá válni, turisták ezrei ülnek be naponta ebédelni és vacsorázni az ottani éttermekbe. A modern stílusú és a hagyományos, dél-amerikai, illetve helyi fogások újabban komoly profitot kezdenek termelni.

Japán-perui fúziós konyha Forrás: shutterstock.com

2021-re helyi üzletemberek és a zöldség-gyümölcs termesztők tervet dolgoztak ki, hogy – amennyiben a politikai helyzet is kedvezően alakul – Lima legyen a kontinens kulináris fővárosa. A projekt egyik lelke Gastón Acurio séf, aki 2018-ban a tekintélyes Diners Club életmű díját is megkapta. A világ egyik legjobb szakácsaként tartják számon, mindent elért, amit a szakmában lehet - olvasható a Turizmus.com oldalon.

Friss perui stílusú kagyló Forrás: shutterstock.com

A séf apja Peru egyik legbefolyásosabb politikusa volt, így meggyőződését követve, Acurio küldetést dolgozott ki magának, miszerint a "főzéssel" és a gasztronómia felfejlesztésével, az éttermek és séfek közösen kiutat mutathatnak az ország jelenlegi helyzetéből.

Acuriónak is köszönhető, hogy Peruban szinte robbanásszerűen elindult a vendéglátós képzés. Több helyen nyilatkozta, hogy a nyersanyagokat Peruban kell feldolgozni, és magas színvonalon kínálni.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.