Utazási magazin

Egyre kedveltebbek Lima gasztronómiai értékei

Travelo

Létrehozva: 2019.01.01.

Lima újabban kezd divatos turisztikai célponttá válni, turisták ezrei ülnek be naponta ebédelni és vacsorázni az ottani éttermekbe. A modern stílusú és a hagyományos, dél-amerikai, illetve helyi fogások újabban komoly profitot kezdenek termelni.

Japán-perui fúziós konyha Forrás: shutterstock.com

2021-re helyi üzletemberek és a zöldség-gyümölcs termesztők tervet dolgoztak ki, hogy – amennyiben a politikai helyzet is kedvezően alakul – Lima legyen a kontinens kulináris fővárosa. A projekt egyik lelke Gastón Acurio séf, aki 2018-ban a tekintélyes Diners Club életmű díját is megkapta. A világ egyik legjobb szakácsaként tartják számon, mindent elért, amit a szakmában lehet - olvasható a Turizmus.com oldalon.

Friss perui stílusú kagyló Forrás: shutterstock.com

A séf apja Peru egyik legbefolyásosabb politikusa volt, így meggyőződését követve, Acurio küldetést dolgozott ki magának, miszerint a "főzéssel" és a gasztronómia felfejlesztésével, az éttermek és séfek közösen kiutat mutathatnak az ország jelenlegi helyzetéből.

Acuriónak is köszönhető, hogy Peruban szinte robbanásszerűen elindult a vendéglátós képzés. Több helyen nyilatkozta, hogy a nyersanyagokat Peruban kell feldolgozni, és magas színvonalon kínálni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek