Hamburgerezővé alakul a három Michelin-csillagos étterem

hamburgerező
PUBLIKÁLÁS: 2018. december 20. 16:28

A 42 éves sztárszakács, Dani García úgy döntött, hogy hamburgerezővé alakítja három Michelin-csillagos éttermét. A döntéséről nemsokkal azután adott hírt a Twitteren, hogy Lisszabonban megkapta a Michelin-kalauz elismerését. Ezzel a nevét viselő étterem Andalúzia második, háromcsillagos vendéglátóhelye lett. A nagy feltűnést keltő bejelentés után ezt mondta a La Vanguardia című napilapnak: "Amikor eléred az álmodat, eljön a pillanat a mérlegelésre: mi jön ezután?" - írta a Turizmus.com.

A séf elmondta, hogy húsz csúcsgasztronómiában eltöltött év után olyan ételeket szeretne készíteni, amelyek a szélesebb közönség számára is elérhetők. Alacsonyabb árkategóriás, 15-20 eurós (4800-6500 forint) fogásokban gondolkodik. Mivel óriási szakadékot lát az átlagos éttermek és csúcsgasztronómia között, ezért elérkezettnek látja az időt egy újabb gasztronómiai forradalomra is.

Forrás: pixabay.com / Stock Snap

Ötlete szerint a jövő év októberében bezáró marbellai étterméből steak house lesz, amely elsősorban hamburgereket kínál majd. Másik étteremhálózata, a középkategóriás BiBo pedig Marbella és Madrid után Dohában kap új helyet. Ezzel a lépésével García szeretné elvinni az andalúz gasztronómiáról alkotott elképzeléseit a világ minden sarkába.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.