Nyálcsorgatós BBQ-szentélyt alkottak a belvárosi bisztróból

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2018. november 15. 16:24

"Omlós húsok, szaftos hamburgerek, kézműves sörök és szenvedélyes füstölés" – ezekkel a nyálösszefutós ínyencségekkel hirdeti magát a Bazilikánál lévő, megújult The Selection Bistro, ahol a low&slow jegyében (alacsony hőfokon, hosszan sütve) készítik a barbecue-t.

A 14 órán át, fatüzelésű PIT smokerben füstölt húsok mellé saját etyeki kézműves csapolt sört is kínálnak (IPA, mi más). A húsok 100-120 fokon füstölik lassan, hogy omlósak legyenek. A dicséret pedig a séfet, Barczi Péter pitmastert illeti.

the selection bistro budapest étterem Forrás: The Selection Bistro

Persze, nem mindegy, milyen húst, mennyi ideig füstölnek. A marhának 14 óra is kellhet, míg egy tökéletes sertésoldalasnak 5 óra is elég a szépséghez. Az alapanyagok nemzetközi sokszínűséget mutatnak, de persze, fontos termékek Magyarországról is származnak. Barczi hitvallását így idézi a közlemény:

Van Business Lunch menüjük is, amiben szintén igyekeznek szerepet adni a füstnek. Ahogy Barczi mondta, "fantasztikus élményt nyújt például egy rakott kelkáposzta vagy sólet esetén, amikor a különleges ízt a faszén és az almafa füstje adja".

the selection bistro budapest étterem Forrás: The Selection Bistro

Ami még lényeges, hogy többféle egyéb kézműves sörük és akciójuk is van. Négyet fizet, hatot kap sörakcióval is kecsegtetnek, de happy hours is van: hétköznaponként 16-18 óra között 20 százalék kedvezményt adnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.