Budapesten tanít a japán konyha új jószolgálati nagykövete

gasztronómia
PUBLIKÁLÁS: 2017. szeptember 12. 12:29
Budapesten tanít a japán konyha új jószolgálati nagykövete

Huszonkét nagykövetet nevezett ki a japán mezőgazdasági tárca a világ minden tájáról annak érdekében, hogy külföldön is megismertessék az emberekkel a szigetország kulináris művészetét. Szerencsések vagyunk, mert az egyik kiválasztott Budapesten él és tanít. Maki séf különleges helyet foglal el a most kinevezett nagykövetek között, hisz ő az egyetlen, aki egy kulináriával foglalkozó oktatási intézményt hozott létre - amely nemcsak elméleti tudást, hanem naprakész és innovatív gyakorlati ismereteket nyújt a gasztronómia területén.

Maki Steveson kisgyermek korában leste el a főzés alapjait édesanyja konyhájában. A New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte szakácsképesítését, majd Magyarországra kerülve 2007-ben saját főzőiskolát alapított, a Makifoodot, amely azóta hatalmas népszerűségre tett szert. 2016-ban társalapítóként elindította Budapesten a Culinary Institute of Europe-t (CIE), amely egy rendkívül magas szintet képviselő nemzetközi oktatócsapattal hirdette meg a képzést bárkinek, aki szeretne elmélyedni a kulináris művészetekben, és professzionális gasztronómiai képzésre vágyik.

Fotó: t-mizo / Flickr

A CIE nagy hangsúlyt helyez a kiegyensúlyozott és igényes táplálkozási szokások kialakítására, valamint a fenntarthatóságra: ha csak lehet, friss, helyi és szezonális alapanyagokból dolgozik. Aki pedig valamilyen gasztro-területen szeretne karriert építeni, a CIE képzése révén képes lesz arra, hogy beindítsa vagy fejlessze saját vállalkozását - írja a Turizmus Online.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.