A világ legjobb 50 éttermét listázó The World's 50 Best Restaurants 2017-es eredményeinél taroltak az amerikai, olasz és spanyol éttermek. A nyertes a tavalyi harmadik helyezett, a New York-i Eleven Madison Park lett.
A tavalyi aranyérmes modenai Osteria Francescana lett a második, a harmadik helyen pedig a korábban szintén a világ legjobbjának választott gironai El Celler de Can Roca végzett, írja a turizmus.com.
Az Eleven Madison Park séfje, Daniel Humm 24 évesen kapta meg az első Michelin-csillagát. 2006 óta viszi az aranyérmes étterem konyháját, amelyet a "modern európai, New York-i csavarral" leírással illetnek. Az étterem egyik ikonikus fogása a sült kacsa, amit levendulás verzióban is elkészítenek.
Az április 5-én Melbourne-ben tartott díjátadón kiderült: Franciaország, Spanyolország és az Egyesült Államok hat-hat étteremmel szerepelnek az ötvenes listán, amelyben 9 újonc (közöttük három visszatérő) szerepel.
A szakmabeliek szavazatai alapján a Chef's Choice Award-ot Virgilio Martínez, a limai Central konyhafőnöke nyerte el, míg az El Celler de Can Roca a Ferrari Trento Art of Hospitality (Vendéglátás Művészete) díjat vehette át.
A fenntarthatóságért különdíjban részesült a párizsi Septime, a legjobb cukrásznak pedig Dominique Anselt választották.
A top 10 étterem:
Eleven Madison Park, New YorkÉletmű-díjat kapott Heston Blumenthal, a világ legjobb női séfje pedig a szlovén Ana Ros lett, aki a Hisa Franko tulajdonosa és séfje. Az étterem konyháját májusban a budapesti Gourmet Fesztiválon ismerheti meg a hazai közönség.
További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!