Bonsaiból készült sört dobott piacra két brazil sörfőző

Sao Paulo
PUBLIKÁLÁS: 2017. február 17. 17:42
Bonsaiból készült sört dobott piacra két brazil sörfőző

Az összes különleges ízesítésű sör elbújhat a bonsai-sör mellett, amelyet két brazil sörkészítő palackozott formában már piacra is dobott - írja a Dining Guide. A Sao Paolo mellett található Heroica sörfőzde tulajdonosai először csak szórakozásból, maguknak készítettek szokatlan ízkombinációval söröket. De nem álltak meg a borsos, a citromos, és a kokalevéllel ízesített sörnél. A bonsai ötlete akkor jutott eszükbe, amikor megkóstoltak egy cachacát (Brazília nemzeti koktélját), amelyet korumatsu (japán feketefenyő) ágakkal ízesítettek. Skandináviában például ősidők óta léteztek a komló helyett fenyővel készített sörök, gondolták, kipróbálják ők is. Annyira jól sikerült a bonsai-sör, hogy megszületett a Kuromatsu Kamikaze ipa.

Travelo

Munkájukban Brazília leghíresebb bonsai mestere, Renato Bocabello segítette - aki egyébként az egyikük rokona. Bocabello évente kétszer metszi a több mint 400 apró fából álló gyűjteményét – a levágott ágakat pedig a sörkészítőknek adja. A bonsaiok között akadnak több mint 100 éves, és 20 000 dollárt (hatmillió forintot) érő fák is.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.