Utazási magazin

Több tonna pisztrángot sütnek meg Tapolcán

Travelo

Létrehozva: 2015.10.02.

Október 2-án startol az ötödik tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivál a Malom-tó partján. Azt is megtudhatjuk Takács Lajos séf jóvoltából, hogyan kell tökéletesen elkészíteni a pisztrángot.

Az utóbbi években sok tonna pisztrángot sütöttek meg a fesztiválon, olyan verziókban, mint a "bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztráng", a "kukoricadarával sült ropogós tapolcai pisztráng", vagy a "tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztráng". Az idén mediterrán ízvilággal is bővül a kínálat: lesz házi pestós pisztráng, bevállalósoknak pedig kapribogyós pisztrángkrém is készül.

Füstölve is érdemes megkóstolni travelo.hu

A pisztráng garantáltan friss lesz, hiszen az október 4-ig tartó fesztivál helyszínétől kb. 400 méterre található modern pisztrángtelepről érkezik. A pisztráng egyébként nagyon érzékeny hal, de a tapolcai tiszta vízforrásoknak köszönhetően vígan elvan a helyi pisztrángtelepen, aminek vizét a Tapolcai-tavasbarlang karsztforrásokból kiáramló tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos vize táplálja.

Akkor is megéri ideutazni, ha alapvetően nem rajongunk az édesvízi halakért, mert borászatok, sajtkészítők, helyi termelők is kitelepülnek. Blues- és jazzkoncertek is lesznek, ezenkívül Takács Lajos séf megmutatja, hogyan kell elkészíteni a tökéletes pisztrángot.

Tapolcán a borkereskedelemnek is komoly hagyományai vannak, nem csoda, hogy a rendezvény a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére is hangsúlyt fektet. Érdemes megkóstolni, milyen a pisztráng a Tapolca közeli badacsonyi borvidéken készült borokkal - a kéknyelűvel, a rózsakővel, a szürkebaráttal vagy az olaszrizlinggel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek