Az utóbbi években sok tonna pisztrángot sütöttek meg a fesztiválon, olyan verziókban, mint a "bükkfa fűrészporon füstölt tapolcai pisztráng", a "kukoricadarával sült ropogós tapolcai pisztráng", vagy a "tökmagos bundában sült ropogós tapolcai pisztráng". Az idén mediterrán ízvilággal is bővül a kínálat: lesz házi pestós pisztráng, bevállalósoknak pedig kapribogyós pisztrángkrém is készül.
A pisztráng garantáltan friss lesz, hiszen az október 4-ig tartó fesztivál helyszínétől kb. 400 méterre található modern pisztrángtelepről érkezik. A pisztráng egyébként nagyon érzékeny hal, de a tapolcai tiszta vízforrásoknak köszönhetően vígan elvan a helyi pisztrángtelepen, aminek vizét a Tapolcai-tavasbarlang karsztforrásokból kiáramló tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 18 fokos vize táplálja.
Akkor is megéri ideutazni, ha alapvetően nem rajongunk az édesvízi halakért, mert borászatok, sajtkészítők, helyi termelők is kitelepülnek. Blues- és jazzkoncertek is lesznek, ezenkívül Takács Lajos séf megmutatja, hogyan kell elkészíteni a tökéletes pisztrángot.
Tapolcán a borkereskedelemnek is komoly hagyományai vannak, nem csoda, hogy a rendezvény a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére is hangsúlyt fektet. Érdemes megkóstolni, milyen a pisztráng a Tapolca közeli badacsonyi borvidéken készült borokkal - a kéknyelűvel, a rózsakővel, a szürkebaráttal vagy az olaszrizlinggel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.