Michelin-csillagos apa-fia borvacsora és pohárpremier Mádon

szuret2015
PUBLIKÁLÁS: 2015. szeptember 02. 11:07
Idén már 12. alkalommal rendezik meg a Tokaji Ősz rendezvénysorozatot. A jelentős borgasztronómiai eseményt egy Szepsy apa-fia borvacsora indítja Mádon, Magyarország Michelin-csillagos éttermei is képviseltetik magukat, és itt debütál egy speciális tokaji furmint pohár is.

A Tokaji Ősz vendégei idén Mád történelmi dűlőiben, három napon át élvezhetik a többszáz éves pincék mélyéről és a legmagasabb minőséget képviselő konyhákból kikerülő kuriózumokat. Tokaj-Hegyalja neves borászai ráadásul ritkán képviseltetik magukat egyszerre ekkora számban: több mint 20 borászat mutatja meg itt legszebb tételeit – áll a rendezvény közelményében.

Galéria: Michelin-csillagos apa-fia borvacsora és pohárpremier Mádon Tokaji Ősz

Szeptember 18-án a Tokaji Ősz egy Szepsy apa-fia borvacsorával indít, amely a borvilág egyik ritka pillanata lesz – azelőtt nem volt még példa arra, hogy a családi borászatot igazgató idősebb és a Szent Tamás főborászaként tevékenykedő ifjabb Szepsy együtt ajánlja a legjobb borait a közönségnek.

A borvacsora válogatott tokaji borait a Michelin-csillagos Costes, Onyx és Borkonyha séfjeinek fogásai kísérik. A különleges ötfogásos vacsorának az újonnan nyílt, borarchívummal és bortrezorral rendelkező, az aszúkészítés módját virtuális játékokkal bemutató mádi Aszúház ad helyet.

A gálavacsorán a résztvevők világpremier tanúi is lehetnek: Georg Riedel, az osztrák Riedel üveggyár tulajdonosa itt mutatja be először azt az egyedi tokaji furmint poharat, mely a háromnapos mádi hétvége után indul világhódító útjára.

Galéria: Michelin-csillagos apa-fia borvacsora és pohárpremier Mádon Tokaji Ősz

Szombaton, szeptember 19-én tokaj-hegyaljai borászok kalauzolják a vendégeket – délelőtt és délután is 20-25 fős csoportokban kóstolhatják a borokat, szakmai vezetés mellett. Az ebédet a miskolci Keszegsütő csapata biztosítja majd a Mádi Kúria kertjében, délután pedig ellátogathatnak a résztvevők a Mádi Zsingagógába vagy megtekinthetik az Aszúház interaktív kiállítását is. A mádi Oktatási Központban este 6 órától nyit a borbár, ahol este a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) vacsoraestje zajlik majd.

Vasárnap, szeptember 20-án, akik előzetesen jelezték, exkluzív mádi dűlőtúrán is részt vehetnek, három útvonal és borász közül választva: kerékpárral vagy elektromos terepjárókkal indulhatnak a Nyerges Tetőre ifj. Szepsy Istvánnal, sétálhatnak az Urbán Dűlőbe Szepsy Istvánnal, vagy kisbusszal tarthatnak a Kakas Dűlőbe, Demeter Zoltánhoz. Hamisítatlan mádi dűlőtúra lesz mind, melyeket a Gusteau vidéki vasárnapi ebédje zár a Mádi Udvarházban.

További infó és jelentkezés a programokra itt.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.