A pénteken kezdődő háromnapos fesztivál megtartására a község vezetése a helyi borászokkal fogott össze.
A szervezők a környéken már elterjedt és közkedvelt borfesztiválok sorát szeretnék folytatni, hozzáadva valami egyedit is. A község vezetésének és a borászoknak sikerült már az első alkalommal nemzetközivé tenni az eseményt, hiszen a 40 helyi borász mellett, akik a hétvégén megnyitják a pincéiket, érkeznek még Csehországból, Magyarországról, Lengyelországból, Romániából és Szerbiából is kiállítók.
A borok mellett az étel is nagy szerepet kap a rendezvényen, a vendégek ugyanis nemcsak a tájjellegű borokat, hanem a tájjellegű ételeket is megkóstolhatják. Megízlelhető lesz a nyárson sült ökör-, malac- és birkahús, továbbá a csehek nemzeti eledele, a sült hús knédlivel és káposztával, a szlovák túrós sztrapacska, a szerb csevapcsicsi, a magyar halászlé és borjúpaprikás, illetve a harcsapörkölt szalonnás-túrós csuszával, de lesz helyben dagasztott és kemencében sütött rétes, lepény vagy lángos is.
A borászokon kívül több szlovákiai pálinkafőzde is bemutatja minőségi termékeit. A szórakozást két színpadon különféle koncertek, íjász és lovas bemutatók biztosítják. Fellép többek közt Demjén Ferenc, az Apostol, a História és az Expired Passport.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.