Váratlan vendéged van? Gyors bögrés sajtos kréker recept, amit bármikor összedobhatsz

Váratlan vendéged van? Gyors bögrés sajtos kréker recept, amit bármikor összedobhatsz

vendégváró
PUBLIKÁLÁS: 2025. november 02. 14:45
Ismerős az érzés, amikor egy szombat délutánra végre lehuppansz a kanapéra, rajtad a legkényelmesebb kinyúlt otthoni póló, és akkor: ding-dong – megérkeznek a váratlan vendégek. Hoztunk egy tuti sajtos kréker receptet az ilyen váratlan helyzetekre.

Persze nem rosszindulatból. „Erre jártunk, beugrottunk egy kávéra!” – mondják mosolyogva, miközben már rúgják le a cipőt, és befelé veszik az irányt. Te pedig pánikszerűen átfutod fejben, mi a csudát tudnál eléjük tenni, ami nem egy fél zacskó ropi és egy háromnapos sütimaradék. Készítsd el ezt a tuti sajtos kréker receptet!

Egy tepsi sajtos kréker receptjét megtalálod a cikkben.
Váratlan vendéged van? Gyors bögrés sajtos kréker recept, amit bármikor összedobhatsz
Fotó: SAG stock /  Shutterstock 

Gyors sajtos kréker recept a váratlan helyzetekre

Na, pont ezekre a helyzetekre való a gyors sajtos kréker. Egy igazi életmentő recept, amit nemcsak, hogy bögrésen is kimérhetsz, de olyan egyszerű és gyors, hogy közben még a frizurádat is rendbe teheted, vagy legalább egy megfelelő öltözetet magadra ránthatsz.

Pofonegyszerű sajtos kréker recept, ha szorít az idő

Hozzávalók, amikre szükséged lesz

  • 2 bögre finomliszt  
  • 14 dkg vaj
  • 7 dkg reszelt sajt (pl. trappista, edami, amit találsz)
  • 1 púpos teáskanál só
  • 1,5 evőkanál tejföl

A tetejére

  • 1 tojássárgája + 1 mokkáskanál tej (összekeverve)
  • kb. 5 dkg reszelt sajt

Így készül, ha már megcsörrent a kapucsengő

Gyors tésztagyúrás: egy keverőtálba borítod a lisztet, belemorzsolod a puha vajat, hozzáadod a reszelt sajtot, a sót, végül a tejfölt. Kézzel gyorsan összegyúrod, de tényleg csak annyira, hogy összeálljon a tészta. Nem kell profi cukrásznak lenned!

Formázás: lisztezett felületen nyújtsd ki kb. 2–3 mm vékonyra. Vágd kis kockákra, csíkokra vagy amit épp gyorsan kivitelezni tudsz.

Megkenés és megszórás: a kis darabokat sütőpapíros tepsire pakolod, megkened a tojássárgájás keverékkel, majd megszórod reszelt sajttal.

Sütés: betolod az előmelegített 200 °C-os sütőbe (alsó-felső sütés), és kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöd.

Miért működik mindig?

Mert alapdolgok kellenek csak hozzá: liszt, vaj, sajt, tejföl – ezek többnyire ott lapulnak az otthonodban.

Mert gyorsabb, mint leugrani a boltba – mire leérnél a sarki közértbe, ez már sül is.

Mert isteni finom, és mindenki rájár. A sajtos illat az egész lakást betölti, és nem tudsz csak egyet enni.

Mert úgy néz ki, mintha nagyon készültél volna, pedig… hát nem.

Bors tipp: dobhatsz a tetejére szezámmagot, köményt vagy mákot, bele is reszelhetsz többféle sajtot a tésztába: füstölt, parmezán, cheddar…

Szóval legközelebb, ha „csak beugrottunk” vendégek csöngetnek, mosolyogj nyugodtan. Nem para. Csak dobd össze a bögrés sajtos krékert, és élvezd, hogy most te vagy az a háziasszony, aki mindig tud gyorsan valami finomat az asztalra tenni, még ha az egész öt perccel azelőtt jutott eszedbe. 

Az alábbi videóban találsz egy másik sajtos kréker receptet:

Az alábbi receptjeinket se hagyd ki:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.