Az idei, vagyis a 2020-as World Championship Cheese Contest-re, amit Amerikában, Wisconsin állam Medison városában rendeznek kétévente, 3 667 nevezés érkezett. Az első fordulóban ebből a rekord mennyiségű sajtnevezésből kellett kiválasztania a zsűrinek azt a 20-at, ami végül versenybe szállt a Világbajnok Sajt (World Champion Cheese) címért.
A top 20-as listán szerepelt kétéves, vagy tovább érlelt cheddar sajt, parmezán, gorgonzola, fiatal, érett és füstölt gouda, latin-amerikai stílusú friss sajt, gruyere, hegyi sajt, kecske sajt és zsírszegény kemény sajt is. A világbajnokot a Cheese Champion elnevezésű gálán hirdették ki.
A versenyt egy svájci, pontosabban berni Gruyere sajt nyerte, ami egy tehéntejből készülő félkemény sajt. Készítője Michael Spychernek, pedig ez volt a második győzelme a gasztronómiai megmérettetésen. Korábban 2008-ban vihette haza a trófeát.
A megmérettetés hivatalos oldala szerint a második helyet szintén egy svájci sajt, a tehéntejből készülő Gallus Grand CRU nyerte el, amit a Hardegger Kase AG készít. A világ legnagyobb sajt, vaj és joghurt megmérettetését 1957 óta tartják meg kétévente és mindig egyre több a versenyző. Idén annyian voltak, hogy a zsűri is 55 főre nőtte ki magát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.