Egy londoni anyuka, Jade Hnieno családi chili receptje robbant nagyot a TikTokon, miután megosztotta a különleges, sokakat meglepő titkos hozzávalót: egy kocka étcsokoládét. A receptet a @hnienofam fiók tette közzé, és a videót azóta több mint 6,4 milliószor nézték meg.
A nézők reakciói erősen megoszlottak: volt, aki kíváncsian fogadta az ötletet, míg másokat elborzasztott a szokatlan összetevő. Sokan azonban megvédték a trükköt, sőt, elárulták, hogy ők is használnak csokoládét chilihez vagy épp bolognai szószhoz. Egy mexikói kommentelő szerint náluk ez teljesen bevett hagyomány.
A videó kommentszekciójában ezután más furcsa hozzávalók is előkerültek: egyesek például kakaóport kevernek a paradicsomszószba, mások kólát adnak az ételhez.
Jade Hnieno a Fox News Digitalnak elmondta, hogy családja imádta az ételt:
Sült krumplival és tejföllel ettük, ez a kedvenc chili-ízesítési módunk.
A tudomány is a különleges trükk mellett áll: Bryan Quoc Le Ph.D. élelmiszertudós szerint az étcsokoládéban található keserű vegyületek, például flavonolok és fenolok, képesek kiegyensúlyozni a paradicsomban lévő savakat, ezzel még gazdagabbá téve az umami ízélményt.
Bár a chili és a mole (sűrű mexikói mártás) összetevői és kulturális eredete tekintetében különbözik, mindkettőhöz általában étcsokoládét adnak, hogy fokozzák az ízélményt.
– tette hozzá a szakértő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.